Papi gyülés
Jarné zasadanie kňazov muránskeho dekanátu sa konalo v Revúcej dňa 10. 05. 1917 za predsedníctva kanonika, dekana Antona (Antal) Susztera [aj Schuszter]. Zúčastnili sa ho kňazi Alojz (Alajos) Machay z Muránskej Dlhej Lúky, Ján (János) Sarlós z Muráňa a Peter (Péter) Traum z Revúcej. Nezúčastnili sa ho traja duchovní dekanátu, z ktorých kňaz Ľudovít (Lajos) Tihanyi z obce Rákoš, bol práve v tento deň v Rožňave, kde skladal kňazské skúšky (plébánosi vizsgák). Na zasadaní boli o. i. prerokované otázky o účinkovaní duchovných vo vojnových podmienkach.