Az érdem jutalma
Za viac ako 40-ročnú pedagogickú prácu bola Jozefovi (József) Törkölymu, učiteľovi Štátnej ľudovej chlapčenskej školy v Rimavskej Sobote, udelená finančná odmena 1000 korún, tzv. Wodianerova cena Maďarskej akadémie vied v Budapesti (HU).