Nyilt levél Haraszthy Miklós főszolgabiró úrhoz!
Úvodník sa zaoberá výzvou k hlavnému slúžnemu Humenného, aby sa zamyslel nad prípravami na komunálne voľby v meste v roku 1911. Súdobé predstavenstvo mesta vo väčšine prípadov ani nemá vzdelanie, nerozpráva po maďarsky. Mesto sa rozpadá na straníckych záujmoch