Egézséges vidék
Správa o tom, že obvodné notárstvo vo Vyšných Čabinách v čase od septembra do konca novembra 1911 nezaznamenalo ani jedno úmrtie čo nasvedčuje tomu, že obyvateľstvo tohto regiónu má dobrý zdravotný stav.