Halálozás
Vo veku 70 rokov zomrel dňa 22. 06. 1917 zamestnanec kniežaťa Filipa Coburga na jeho panstve v Jelšave - hlavný správca (főintéző) Adolf Schmer. Pohreb sa bude konať dňa 25. 06. 1917. Bol nositeľom bulharského záslužného kríža a pasovaný bol za rytiera.