A Gömör és Kishontvármegyei állatösszeirás
Z prehľadu vyplýva, že v Gemersko-malohontskej župe bolo v roku 1916: 81 121 kusov hovädzieho dobytka, 11 615 koní, 117 080 ovcí, 58 515 kusov ošípaných. V porovnaní s rokom 1914: o 6 173 kusov hovädzieho dobytka viac a ošípaných o 5 283 kusov viac.