Nyilt kérelem nagyméltóságu gróf Apponyi Albert vallás és közoktatásügyi miniszter Úrhoz - Traum, Peter
Rímskokatolícky duchovný obce Revúčka a redaktor týždenníka Murányvölgye Peter (Péter) Traum zaslal ministrovi kultu a osvety grófovi Albertovi Apponyimu dňa 30. 07. 1917 žiadosť o podporu pri stavbe ľudovej školy v obci Revúčka. V tejto obci, kde je 60 - 70 školopovinných detí, už 9 rokov neexistuje škola. Budova vyhorela a po následnom druhom požiari a pre finančné ťažkosti obce už nie je v silách zastupiteľstva postaviť ju.