Véresre vert rendőr
Správa o tom, že miestny policajt Humenného Ľudovít Lajos pri výkone služby bol napadnutý a ihneď 24. 12. 1911 aj hospitalizovaný. Napadol ho mladík Ondrej Filip, ktorý udrel policajta mečom do tváre.