Feszitsd meg"! - Győrffy, Jozef
Rozsiahla polemika, ako odozva na novinársku kritiku a nepresnosti, ktoré viedli až ku ministerským napomenutiam riaditeľa Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu (A homonnai Tanfelügyelői kirendeltség) Jozefa (József) Győrffyho. Noviny zo Sátoraljaujhely napísali mylnú správu, že v rámci obvodu humenskej expozitúry chýba 180 škôl, túto správu prevzali budapeštianske noviny a tak vznikli nepríjemnosti pre riaditeľa humenskej expozitúry, ktorý pôvodne uvádza 80 chýbajúcich škôl.