Tűz
Požiar v elektrárni v Humennom dňa 18. 01. 1912 sa vďaka zásahu požiarnej jednotky pod vedením Júliusa Édesa podarilo včas uhasiť. Na protipožiarnych prácach pomáhal aj gróf Alexander Andráši so svojimi hosťami, ktorí v tom čase boli v Humennom na viacdennej poľovačke.