A járda és csatorna ügyünk - *
Úvodník sa zaoberá úvahou na tému výstavby chodníka a kanalizácie v mestečku Humenné v rokum 1912. Projektové práce sú vo finálnom štádiu a tak stavebné práce môžu byť onedlho začaté. Ak sa bude robiť chodník, je potrebné vydlaždiť aj ulice (na to štát peniaze na základe žiadosti uvoľní) a tak tieto práce by mali prebiehať súbežne.