Az alkoholizmus ellen
Text návrhu košického rímskokatolíckeho biskupa Augustína (Ágost) Fischer-Colbrie. Podľa neho by sa alkohol nemal v krčmách podávať od soboty večera do pondelka rána. Výplaty robotníkom by sa mali dávať začiatkom týždňa a nie záverom ako to je zvykom. Je potrebné zriadiť oveľa viac kultúrnych ustanovizní a viesť ľudí k ušľachtilej zábave.