Beregszászy István kir. tanfelügyelő úrhoz!
List adresovaný hlavnému župnému školskému inšpektorovi, radcovi Istvánovi Beregszászymu ohľadom rozpútanej polemiky okolo zabezpečenia výstavby a personálneho vybavenia obecných škôl v severnej časti Zemplínskej župy. Informácie v zemplínskych novinách - protichodne opisuje riaditeľ Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu J. Györffy.