A Magyarországi Kárpátegyesület...
Výkonný podpredseda gemerskej sekcie Uhorského karpatského turistického spolku a zároveň profesor Evanjelického a. v. gymnázia v Rožňave a redaktor Rozsnyói Hiradó - Michal (Mihály) Pásztor, bol poverený na zasadaní ústredného riadiaceho orgánu spolku v Poprade dňa 23. 07. 1917, zistiť možnosti poskytnutia pôžičky, resp. podpory na úpravu jaskyne Domica-Aggtelek.