Kitüntetés
Poručík Ondrej (Endre) Lukács, príslušník 3. domobraneckého delostreleckého pluku, ktorý sa zúčastňoval bojov na rumunskom fronte bol v júli 1917 druhýkrát vyznamenaný vojenskou záslužnou medailou tzv. Signum laudis. Bolo to jeho tretie vyznamenanie. Pochádzal z Gemersko-malohontskej župy, presnejšie údaje zatiaľ nezistené.