Értesitő
V júli 1917 bol vydaný tlačou spravodaj Zjednoteného protestantského gymnázia v Rimavskej Sobote (SS) za školský rok 1916/17. Jeho zostavovateľom bol riaditeľ Edmund (Ödön) Loysch. Na gymnáziu je zapísaných 302 riadnych a 32 externých študentov (z nich 15 dievčat). Ročníkove skúšky skladalo 318 žiakov: 84 rímskokatolíckeho vierovyznania, 83 evanjelického reformovaného, 94 evanjelického a. v., 54 židovského. 290 žiakov je maďarskej, 3 nemeckej a 25 slovenskej národnosti. 5 profesorov a 67 študentov slúžilo v armáde počas vojny.