Uj izr. iskola
Správa o tom, že v lete 1912 sa začne s výstavbou novej židovskej obecnej školy v Humennom. Zrealizuje sa na pozemku nebohej mecénky Humenného Liny (Jánosné) Kranzthor. Projekty vypracoval inžinier Leopold (Lipót) Jakobovits.