Gyár Szinnán - *
Správa o tom, že gróf József Degenfeld Schonberg [*1847 +1927, hlavný župan v župe Hajdu v r. 1883-1901, hodnostár zatiského dištriktu v ev. reformovanej cirkvi v Debrecene (HU)- viď. Uj Idők Lexikona...] zriaďuje v Snine pílu, ktorá pozdvihne mestečko, nakoľko podnik bude zamestnávať viac úradníkov i robotníkov. Poďakovanie patrí aj hlavnému slúžnemu barónovi Ľudovítovi (Lajos) Fischerovi, ktorý urobil veľa pre túto záležitosť