Halálozás
Správa o smrti veľkopodnikateľa v oblasti liehovarníctva Maximiliána Friedmana vo veku 78 rokov, ktorý svojho času pôsobil v Užhorode, kde aj nešťastnou náhodou zbankrotoval. Zomrel 14. 04. 1912 [nie je uveden0 kde zomrel]. Bol otcom humenského podnikateľa s drevom Alexandra (Sándor) Friedmana.