Egyházi hirek
V auguste 1917 sa zriekol funkcie riaditeľa Biskupského seminára v Rožňave jeho dlhoročný riaditeľ [od r. 1908] opát kanonik Martin (Márton) Gőbl [1862-1918]. Jeho zástupca Dr. Vojtech (Béla) Wahlner [1862-?] bol poverený rožňavským biskupom vedením tejto ustanovizne. [Bol rodákom z Betliara. Pozri aj Tököli, Gábor: Ki kicsoda Rozsnyón?]