Születésnapi ünnepelés
Správa o tom, že pri príležitosti narodenín riaditeľa-učiteľa Humenskej židovskej obecnej školy Samuela (Smau) Lengyela [asi do r.1889 sa volal Leitner] žiaci požiadali Lipótné [?] Jakobovits aby namaľovala portrét riaditeľa a jeho manželky. Žiaci tento dar umiestnili v budove školy na stenu.