Helyreigazitás
Úprava správy uverejnenej v týždenníku Homonna és Vidéke č. 18/1912, podľa ktorej francúzske mníšky sídliace v Strážskom odmietli pohostenie a nocľah pre uhorské mníšky, ktoré došli za účelom finančnej zbierky do Strážskeho. Pravda je tá, že francúzske mníšky obývajú len 1 izbu, kde sa tiesnia 3 a tak nemohli prijať medzi seba ďaľšie.