Szanatóriumi gyüjtés - *
Správa o tom, že humenská sekcia Sanatórneho spolku arcikniežaťa Jozefa konala v máji 1912 finančnú zbierku formou odpredaja cukríkov. Od skorého rána bolo mesto plné mladých dievčat, ktoré prinútili každého kúpiť aspoň 2 cukríky. Finančný obnos bude použitý pre chorých na tuberkulózu, ako aj na podporu inštitúcií, ktoré túto chorobu liečia.