Kenyerünkböl egy darabot letörtek
Úvaha o tom, že sa pripravuje zrušenie Humenskej expozitúry župného školského inšpektorátu (A homonnai tanfelügyelői kirendeltség) a 3 pracovníci budú zamestnaní v Sátoraljaujhely. Mestské zastupiteľstvo nekoná nič, aby k tomu nemuselo dôjsť. Následky tohto počinu pre Humenné budú nedozierne. Mesto príde nielen o 3 rodiny, ktoré sa odsťahujú, ale aj o stá a stá učiteľov, ktorí chodievali riešiť školské záležitosti do Humenného.