Iparos kamarák
Úvodník [pravdepodobne z pera šéfradoktora týždenníka Homonna és Vidéke] sa zaoberá problematikou priemyselných komôr v Uhorsku, ktoré sú zriadené len 12 rokov a nie je možné konštatovať že sú bez problémov. Učni sa neuplatnia ak nemajú zloženú skúšku. Vyplýva potreba zriadiť funkciu dozorcu, ktorý by mal na zreteli koľko je potrebných učňov, aby postačovali na prácu.