A mi uj utcánk
Kritický článok sa zaoberá problémom zanedbanej údržby ulice v Humennom v júli roku 1912 (pred domom, ktorý zanechal v záveti pre mesto Ľudovít Persenszky, [bývalý správca Andrášiovských majetkov]).