Bucsu estély
Referát z rozlučkovej slávnosti riaditeľa Humenskej štátnej rezbárskej školy Karola Mendl, ktorý opúšťa Humenné [a odchádza do Timisoary (RO)]. Slávnosť sa uskutočnila v Humennom 26. 08. 1912 za účasti významných osobností mesta. Prípitky a pozdravné príhovory z úst riaditeľov škôl Humenného - Júliusa (Gyula) Édesa - rezbárska škola, Alexa (Elek) Cseha - štátna meštianska a vyššia obchodná škola, a Samuela (Samu) Lengyela - židovská ľudová škola.