Változás a tanfelügyelőségben
Školský inšpektor István Pogány okrem toho, že bol povýšený do 6. platovej triedy bol poverený vedením inšpekčného úradu pre základné školy Gemersko-malohontskej župy. Túto funkciu už zrejme v minulosti vykonával. [Porovnaj zo Štatistikou 1917, s. 476 - tu je uvedený ešte ako inšpektor pre pedagogické inštitúty pre obvod Budapest - székes-főváros].