Hadnagyi kinevezések
Dvaja rodáci z Gemersko-malohontskej župy práporčíci v zálohe Zoltán Pauchly a Ján (János) Egyed, ktorí pôsobia pri 16. domobraneckom pešom pluku, boli po úspešnom ukončení odborného kurzu vo Vojenskej akadémii v auguste 1917, menovaní v septembri 1917 do hodnosti poručíkov. Okrem nich boli k 16. domobraneckému pešiemu pluku pridelení: Ján (János) Litkei, Július (Gyula) Chriastély, Imrich (Imre) Murányi - poručíci, a práporčíci Andrej (András) Bencze, Ľudovít (Lajos) Gál, Július (Gyula) Jejinek.