Tanügyi kinevezés
Diplomovaný profesor František (Ferenc) Znojenky, ktorý pôsobil pri Štátnej meštianskej škole v Dobšinej do augusta 1917 bol preložený na Pedagogický ústav pre výchovu učiteľov meštianskych škôl do Modry (Állami elemi iskolai tanitóképzőintézet, Modor) v septembri 1917.