Áthelyezés
Správa o preložení Štefana (István) Pogánya, pracovníka Kráľovského školského inšpektorátu v Budapesti (HU), ktorý mal na starosti školstvo v Gemersko-malohontskej župe, do Rimavskej Soboty v novembri 1917. Správa bola prijatá s úprimnou radosťou v širokom okruhu.