Engesztelő nap
Deň zmierenia v židovskej enkláve. Roku 1912 pripadol na 20. septembra, kedy všetci židovskí veriaci sa modlia 24 hodín v modlitebni. Učiteľ židovskej obecnej školy v Humennom Samuel (Samu) Lengyel pripravil náboženský obrad pre deti školy na ktorom sa zúčastnili aj rodičia.