A polgári és felső kereskedelmi iskola - Jakobovits, Lipót 1883-1972
Úvaha nad potrebnosťou dvoch škôl jedného typu v Zemplínskej župe (ide o meštiansku školu a vyššiu obchodnú školu). Táto škola v Humennom má svoju tradíciu, je však zastaralá, kdežto v Sátoraljaujhely sa začína iba rozvíjať na modernom základe, moderne vybavená