A polgári és felső ker. iskola
Správa o tom, že nevyhovujúce podmienky, ktoré determinujú aj výučbu v Humenskej štátnej meštianskej a vyššej obchodnej škole sa rozhodol gróf Alexander Andráši (Sándor Andrássy) riešiť ponukou. Pre výstavbu novej školy je ochotný darovať zo svojich pozemkov časť, t.j. časť bývalého rímskokatolíckeho cintorína, ktoré daruje však len pod podmienkou, že ministerstvo školstva prijme tento dar a zaviaže sa školu vybudovať.Ministerstvo požiadal, aby sa vyjadrilo do termínu 1. 01. 1913.