Polgári és f. ker. iskola
Správa o postupe prác okolo požiadavky na výstavbu novej, modernej budovy pre potreby štátnej meštianskej a vyššej obchodnej školyv Humennnom. Darovaný pozemok zo strany grófa Alexandra Andrášiho pre tieto účely bol v januári r. 1913 preverený hlavným inžinierom odboru výstavby a kladne hodnotený. Aby sa škola mohla ďalej rozvíjať a konkurovať moderným školám tohto typu [napr. v Sátoraljaujhely] je nutné okamžite pristúpiť k výstavbe.