Sajtóper
Informácia o tom, že spor na stránkach zemplínskych novín medzi kalvínskym farárom Alexandrom (Sándor) Böszörményim na jednej strane a rímskokatolíckym farárom Rudolfom (Rezső) Kerekesom a učiteľkou Annou Fabian (všetci pôsobili v Humennom) na strane druhej mala odozvu v Košiciach, kde tento spor riešila Súdna stolica v Košiciach dňa 16. 01. 1913 v neprospech A. Böszörményiho.