A kereskedelmi iskola ügyéhez
Úvaha na pretrvávajúci problém okolo zrušenia, resp. výstavby novej budovy štátnej obchodnej školy v Humennom v roku 1913. Župné mesto Sátoraljaujhely sa vyjadrilo v tom zmysle, že keď v Humennom táto škola zanikne budú oni požadovať zoštátnenie ich obchodnej školy. Zmluvu o štátnej škole nie je však možné jednostranne vypovedať. Táto klauzula v zmluve je t.č. v prospech Humenného, ktoré prejavilo záujem o výstavbu novej, modernej budovy školy.