Dr. Thomán David...
Informácia o smrti Dr. Dávida Thomána v Budapešti 25. 01. 1913 vo veku 85 rokov. Menovaný bol dlhé roky hlavným lekárom nemocnice v Humennom, bol hlavným lekárom Zemplínskej župy a nositeľom Rytierskeho rádu Františka Jozefa. Jeho pozostatky boli prevezené do Humenného a 28. 01. 1913 a uložené na večný odpočinok. Smútočná rozlúčka s menovaným bola pred židovskou obecnou školou, kde jej riaditeľ Samuel (Samu) Lengyel predniesol rozlúčkovú reč.