Esküdszéki tárgyalás
Správa o tom, že v Košiciach dňa 26. 02. 1913 prebehlo pojednávanie súdnej stolice vo veci sporu medzi rímskokatolíckou učiteľkou z Humenného Annou Fabian a kalvínskym farárom z Humenného Alexandrom Böszörményim. Súdnej stolici predsedal Dr. František Góth, ktorý vyzval obvineného A. Böszörményiho, aby sa vyjadril. Tento sa vyjadril v tom zmysle, že ľutuje celú záležisť, ale nepovažuje sa za vinného. Prokurátor bol vyzvaný, aby celá kauza bola následne uzatvorená s tým, že súdne trovy zaplatí štát.