Egy fűrészgyár pusztulása
Požiar, ktorý 9.05.1913 vypukol na píle v Stakčíne znehodnotil túto dobre vybavenú pílu, ktorá bola majetkom grófa Štefana Wenkheima a prenajímala ju budapeštianska nábytkáreň Mundus. Vyčíslená škoda na zariadení je 150 tisíc korúnm robotníci však zostali bez možnosti zárobku.