Árvíz Homonnán
Správa o tom, že dňa 1. 08. 1913 sa následkom viacdňového dažďa vyliala voda Laborca až do Hrnčiarskej ulice (Fazekas utca) mesta Humenné. Obyvateľstvo vysťahovalo svoje veci na neďaleké kopce. Nebezpečenstvo nie je ešte zažehnané, napriek tomu že Laborec v nočných hodinách poklesol.