Kitüntetett néptanitó
Referát o slávnosti na ktorej obdržal učiteľ obecnej školy v Kudlovciach [dnes Humenné] vyznamenanie za svoju učiteľskú činnosť pri výchove detí v oblasti ovocinárstva. Cenu uhorského úverného pozemkového ovocinárského šlachtiteľského ústavu (A magyar Földhitelintézet gymölcsfatenyésztése) mu pridelila komisia ministerstva poľnohospodárstva. Vyznamenanie mu odovzdal zastupujúci slúžny Dr. Ladislav (László) Görgey, ktorý zhodnotil kladne činnosť menovaného.