Kolera Munkácson
Správa o tom, že výskyt cholery vo viacerých prípadoch (napr. aj v Mukačeve) nevzbudil vo vedení mesta Humenné ani v septembri r. 1913 pocit zodpovednosti a nekonali zatiaľ nič vo veci prevencie.