A kolera rém
Článok poukazuje na výskyt cholery - infekčnej choroby v severných župách Uhorska. Predchádzať by jej mohli občania udržiavaním poriadku a čistoty, odstraňovaním hnilobných látok napr. na trhovisku a pod.