Homonnai küllönlegességek
Kritika na tému nedodržiavania hygieny v meste Humenné v septembri roku 1913. Chodci radšej chodia po zablatenej ceste ako po ušpinených chodníkov. Upozornenie opäť na možnosť výskytu cholery ako sprievodného znaku špiny a rozkladajúcich sa odpadkov, ktoré v meste nechýbajú.