Főurak jótékonysága
Správa o tom, že gróf Gejza Andráši (Géza Andrássy) svoju dobročinosť prejavil finančným darom na konto postihnutých povodňami v auguste 1913 v Zemplínskej župe (2000 korún) a čiastkou 1000 korún na konto samotného župného mesta Sátoraljaujhely. Značnou sumou za tým istým účelom prispel aj gróf Alexander Andráši (Sándor Andrássy).