A faipari szakiskola
Správa o tom, že archív Humenskej štátnej rezbárskej školy (A homonnai faipari szakiskola) bol odovzdaný do Prešova [v októbri 1913]. Na zostávajúcu školu v Humennom (pletenie košíkov) sa prihlásil jeden žiak. Réžia školy je ročne 35 tisíc korún.