Kolera álhir
Zavádzajúca správa notára Kamenice nad Cirochou, ktorý oznámil začiatkom novembra 1913 hlavnému slúžnemu, že na píle v Kamienke sa vyskytlo viac prípadov podozrivých z cholery. po prešetrení celej záležitosti okresným lekárom, hlavným slúžnym a zástupcom robotníckej poisťovne bolo skonštatované, že sa jedná len o pokazené žalúdky. Následne bolo zistené, že píla nemala vybavenú príručnú lekárničku.