Az intrikus - Karpinecz, Emanuel
Úvodník zverejnený v novembri 1913 sa zaoberá úvahou na tému spoločenského života. Intrigy a ich pozadie vo všetkých zložkách spoločenského života. [Autor je gréckokatolícky učiteľ, pravdepodobne regionálny - v prístupných encyklopédiach sa neuvádza]