Birtokvétel
Správa o tom, že Ignác Grosz kúpil 250 holdov nemovistí počas dražby v obchodnej a priemyselnej banke v Budapesti 31. 12. 1913. Statok o veľkosti 250 holdov kúpil v cene 111 tisíc korún v lokalite Nagyerdőpuszta [?]